Acceptatie

Doormiddel van deze blog wil ik stilstaan bij het onderwerp “acceptatie”. Het accepteren van bepaalde gebeurtenissen is tot de dag van vandaag nog erg lastig. Velen van die gebeurtenissen waarbij het moeilijk is  om te accepteren komen met veel angst, verdriet, spijt, zorgen en noem maar op. Een ieder heeft zijn eigen levensverhaal met eigen obstakels en overwinningen, dat hoort er nou eenmaal bij en al deze gebeurtenissen en overwinningen maken jou tot wie je nu bent. Om deze obstakels en gebeurtenissen te accepteren en te zien als een geschenk, heb ik een paar tips om jullie op weg te helpen.

“Accept what is, Let go of what was, Have faith in what will be.”

Sta je emoties toe:

Sta jezelf toe te voelen wat je voelt. Druk je gevoelens niet weg, omdat je je naar voelt maar vraag je af waarom je je zo voelt? Ga dieper op je gevoelens en emoties in en vraag jezelf af waar het vandaan komt.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Vergeef jezelf:

Wij zijn onze grootste criticus. Als er wat gebeurt zijn we altijd gelijk geneigd om onszelf van alles te verwijten. Zie het als een leermoment en leer van de fouten die je hebt gemaakt. Ook is het belangrijk om geen wrok te koesteren, dit gaat je niet verder laten komen in het leven. Vergeef anderen die betrokken zijn bij de situaties ook en probeer het te laten gaan, dit zal jezelf ook meer rust geven. Het is makkelijker dan gedaan, maar probeer in je hoofd te houden dat er altijd wat beters komt voor in de plaats. Ga door met je leven, blijf groeien en leren, doe de dingen waar je van houdt en verbeter de dingen die jij als persoon verkeerd deed. Vergeef, maar vergeet niet.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Accepteer de situatie:

Heb geen hoge verwachtingen en accepteer het feit dat het anders is gelopen dan je had gehoopt. Als je bus is komen te vervallen moet je ook met de tram bijv. Nou laat nu ook dingen aan het lot over.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Geef jezelf de tijd om dingen te verwerken:

Je hebt tijd nodig om jouw rust binnen situaties te vinden, de situatie te accepteren en in sommige gevallen te accepteren dat sommige mensen er niet meer zullen zijn en je ze zou moeten vergeven om door te kunnen gaan.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ik hoop dat jullie wat aan de tips zullen hebben en het belangrijkste is om ook te praten met een vertrouwenspersoon. Of het nou je beste vriendin, zus of moeder is, maakt niet uit als jij je er maar goed bij voelt. Zo kun je jezelf ook hardop uiten en zij kunnen je helpen tijdens het proces en uiteindelijk het accepteren. <3

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =