Prikpil, condoom, spiraaltje of de pil.. door de bomen zie je het bos niet meer. Voor nu zal ik de pil bespreken maar blijf vooral op de hoogte want volgende keer bespreek ik de andere anticonceptiemiddelen.

Aan de pil? Maar je wil dit waarschijnlijk eerst aan je moeder vragen. Dit kan een lastige vraag zijn om aan je moeder te vragen, want wat zou zij wel niet denken? Hoe zal zij reageren en wat als zij nee zegt? Deze vragen zullen vast allemaal door je hoofd spoken. Ik vond dit vroeger ook super spannend maar mijn moeder reageerde heel positief. Dus jij kan dit ook!!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ik zal je een paar tips geven hoe je dit het beste kan aanpakken.

1. Schrijf voor jezelf de voordelen van de pil op een rijtje. Je kan hier denken aan: geen buikpijn meer, regelmaat in je cyclus, huidproblemen of gewoon omdat je je wilt beschermen tegen zwangerschap.

2. Ga naar je moeder toe wanneer ze rustig op de bank zit. Vertel haar dat je dit een moeilijk onderwerp vindt. Dan zeg je dat je graag aan de pil wilt met jou redenen.

3. Als je het geluk hebt met een oudere zus, zou je dit gesprek ook met haar kunnen voeren en wie weet kan zij het dan vragen aan jouw moeder.

4. Heeft jouw moeder nee gezegd? Niet getreurd, zij is vast geschrokken omdat jij al een jongvolwassene aan het worden bent. Je kan dit gesprek over een tijdje gewoon weer voeren.

5. Heeft jouw moeder ja gezegd? Gelukkig maar, je kunt nu een afspraak maken bij de huisarts. Je gaat dan in gesprek om te kijken welke pil er bij jou past en je krijgt een recept mee (een briefje zodat de apotheek precies weet wat zij voor jou mag pakken) (ben je onder de 18 jaar? Dan hoef je niks te betalen voor de pil)

6. Nadat je je afspraak bij de huisarts hebt gehad, kan je de pil ophalen bij de apotheek. Je hoeft alleen je recept te laten zien en je kan beginnen aan de pil! (Wel goed de bijsluiter lezen he)

————————————————————————————————————————————————

(Last van menstruatiepijn? Lees dan deze blog: https://girlsforward.com/2019/05/21/tips-tegen-menstruatiepijn/)

Heel veel succes meiden!

“Angsten zijn er om overwonnen te worden”

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 1 =