Introvert zijn, betekend niet dat je saai bent.

Rustiger dan de rest, prettig om alleen te zijn, goed nadenken voor actie ondernemen, liever schriftelijk dan mondeling uiten en beter zelfstandig dan in een groep. Dit zijn allemaal kenmerken die je kan hebben als een introvert. Maar wat is een introvert precies?

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Introverte mensen zijn meestal rustige types, weloverwogen, beschouwelijk en voelen zich in onbekend gezelschap niet gauw thuis. Zij zijn liever alleen dan in een groep en krijgen energie van op zichzelf zijn. Hieronder een paar voorbeelden:

Social: over het algemeen zullen mensen die introvert zijn minder behoefte hebben aan sociale contacten

Thinking: mensen die introvert zijn overdenken hun acties goed

Anxious: in sociale situaties zijn introverte mensen vaak gespannen

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Onlangs heeft Paulien Tilstra hier een video over gemaakt. In deze video vertelt zij haar eigen verhaal en de misvattingen omtrent introverte mensen. Een super interessante video om te kijken! Klik hieronder op de link om de video te bekijken.

Als je nog meer geïnteresseerd bent, is er ook een interessant boek om te lezen. Dit boek heet: ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ geschreven door Liesbeth Smit.

In “Ik moet nog even kijken of ik kan” gaat Liesbeth Smit uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn. Hoe ga je er op de werkvloer mee om? Wat moet je allemaal weten over je introverte kind? En wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag? Scherp, fris en met veel humor geschreven, en vol handige tips en lijstjes. Voor introverten én extraverten – en iedereen daartussenin.

“Geestig en herkenbaar’ – Happinez

“Niet alleen informatief, ook erg grappig geschreven’ – Algemeen Dagblad

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + elf =