Boost je zelfverzekerdheid

2020 is een nieuw jaar, een jaar om jezelf volledig in het zonnetje te zetten. Daarom vind ik dat wij als meiden meer zelfverzekerd moeten voelen en ook zijn. Dit is vooral belangrijk voor jezelf als persoon. Ook is het een stukje zelfontwikkeling, want als jij zelfverzekerd bent en daadwerkelijk ook zo overkomt kan niemand je wat maken.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Hier volgen enkelen tips om je zelfverzekerdheid wat meer te boosten:

  1. Ga op een sport

De leerstijl van meisjes kenmerkt zich door stap voor stap leren, samenwerken, veiligheid en ‘wat vind je er zelf van’ feedback. We snappen dat je een voorkeur hebt voor niet-competetieve sporten zoals aerobics, dansen, wandelen, zelfverdediging en gewicht training. Door dat je lichaam verandert tijdens de puberteit kan je je onzeker voelen. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van deze veranderen en gezonder te leven en vaker te sporten. Denk bijvoorbeeld aan een meer functionele, lichaamsgerichte sportbenadering, zoals fitnessactiviteiten.

  • Zeg elke dag iets positiefs over jezelf

Tijd nemen voor jezelf is een keuze. Iedereen die zegt geen tijd te hebben voor zichzelf ziet dat feit over het hoofd. Prioriteiten stellen en jezelf daarin opnemen. Jij bent belangrijk, alles begint bij jou. Als het niet goed gaat met jou, kun je niets beteken voor de mensen en de wereld om jou heen. Wanneer je jezelf steeds beter accepteert, dan heb je de vrijheid om jezelf te zijn. De vrijheid om jouw weg te volgen.
Wil je meer jezelf zijn? Vergroot je zelfvertrouwen en houd meer van jezelf. 

Wees jezelf, je bent er leuk genoeg voor.
Twijfel niet aan jezelf, of je wel leuk genoeg bent, mooi genoeg, aardig genoeg, interessant genoeg, intelligent genoeg enz.
Jij bent jij en alleen daarom al gewoon goed genoeg. Er is er maar één zoals jij. Volledig uniek.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ga voor de spiegel staan en zeg deze 5 dingen tegen jezelf. Als je dat elke dag doet, ga je het echt geloven. En dat heeft veel positieve effecten.

1. “Vandaag is een goede dag”
Iedere dag is een nieuwe start. Een nieuw kans om positief te beginnen. Door al vanaf het begin van de dag negatieve gedachten niet toe te laten, zal je gedurende dag veel positiever zijn.

2. “Ik hou van wie ik ben”
We vinden andere mensen altijd slimmer, succesvoller, slanker en knapper. Een goed gevoel begint bij goed over jezelf denken. En tegen jezelf zeggen dat je het goed goed, betekent niet dat je het nog beter kunt doen.

3. “Ik accepteer de dingen die ik niet kan veranderen”
Het leven is onvoorspelbaar. Je maakt goede dingen mee, zware dingen en hele leuke dingen. Het kan niet altijd leuk zijn. Door te accepteren dat het soms moeilijk kan zijn, kun je beter en zelfverzekerder omgaan met verandering.

4. “Wat is gebeurd, is gebeurd”
Aan de toekomst kun je nog werken, maar aan het verleden kun je niets meer doen. Vind de kracht om de nare dingen uit het verleden achter je te laten. Haal diep adem, je hebt een mooie nieuwe dag voor je.

5. “Ik ben sterk”
Dit gaat er niet om of je letterlijk sterk bent, maar het gaat om een sterke geest. Want je kan de moeilijke momenten op een dag aan en je kunt goed omgaan met de emotionele uitdagingen die je tegen komt. Jij bent de baas over je eigen gedachten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Wees spontaan

Wat spontaan inhoudt is lastig te omvatten. De term is zo groot dat het te vaag is om het met een ander woord te beschrijven. Het woord wat het meeste in de buurt komt van spontaan is extravert. Extravert wordt in het woordenboek omschreven als iemand die naar buiten keert of die naar de buitenwereld is georiënteerd.
Iemand die spontaan is heeft vaak een vlotte babbel. Een spontaan iemand zegt wat hij/zij denkt en tonen vaak gemakkelijk hun emoties of het nou om lachen of huilen gaat. Spontaan zijn is een gewilde eigenschap.

Als u op uzelf vertrouwt en uzelf accepteert zal men veel minder bang zijn om een vergissing te maken of om een verkeerde indruk achter te laten. Door uiteindelijk af en toe spontaan te zijn kan men ook merken dat het vertrouwen zal groeien en men steeds vaker of makkelijker spontane reacties of actie zullen volgen.

  • Geef iemand anders een compliment

 Complimenten zijn een positieve vorm van feedback. Een welgemeende knuffel, een warme douche of zeg maar een schouderklopje in de vorm van woorden. Oprecht, persoonlijk en gemeend. Die je zowel in je privé-omgeving aan een buurman, familielid, kind et cetera kunt geven, maar ook op je werk aan bijvoorbeeld een mede-student.

Het complimentje kan betrekking hebben op bepaalde kwaliteiten, een werkprestatie, gedrag, houding enzovoort. Door je waardering uit te spreken laat je zien aandacht te hebben voor wat een ander doet en dat je erbij betrokken bent. Daarbij is het goed regelmatig stil te staan bij de positieve dingen, omdat het vaak de negatieve zaken zijn die mensen onthouden.

Complimenten zijn een positieve vorm van feedback. Een welgemeende knuffel, een warme douche of zeg maar een schouderklopje in de vorm van woorden. Oprecht, persoonlijk en gemeend. Die je zowel in je privé-omgeving aan een buurman, familielid, kind et cetera kunt geven, maar ook op school.

Het complimentje kan betrekking hebben op bepaalde kwaliteiten, een werkprestatie, gedrag, houding enzovoort. Door je waardering uit te spreken laat je zien aandacht te hebben voor wat een ander doet en dat je erbij betrokken bent. Daarbij is het goed regelmatig stil te staan bij de positieve dingen, omdat het vaak de negatieve zaken zijn die mensen onthouden.

Tips zijn afkomstig van www.mynd.nu , www.infonu.nl, www.justbeyou.nl, www.allesoversport.nl
Foto: https://glansreijk.nl/boost-je-zelfvertrouwen-met-deze-tips/

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 3 =