Hoe kan jij beter omgaan met geld?

Goed omgaan met geld is voor iedereen belangrijk. Goed omgaan met geld is meer dan alleen maar uit de schulden blijven. Het is verstandig om geld te sparen  zodat je aan het eind van de maand nog geld over hebt. In deze blog zullen we 5 tips met jullie delen over beter omgaan met geld.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tip 1: Voorkom Verspilling

Geld verspillen dat doen we allemaal wel is. Denk aan al het eten dat je op straat koopt en aan alle spullen die je koopt die niet in de aanbieding zijn. Koop bewust spullen en ook spullen die in de aanbieding zijn dat bespaart een hoop geld.

Tip 2: Zorg voor een goede administratie:

Zorg dat je alles opschrijft wat betreft jouw inkomen en belangrijke uitgaves/rekeningen.  Het is belangrijk om meteen als jij jouw geld hebt ontvangen de belangrijkste uitgaves/rekeningen meteen te betalen. Daarna kan je  kijken wat je overhoudt en vanuit dat punt kan je het best kijken hoe jij de rest van de maand geld uitgeeft en bespaard tot dat je weer geld krijgt. 

Tip 3: Geef minder uit dan je verdient

Je kent het wel, te dure cadeautjes kopen voor feestjes of boven jou vermogen leven.`  Probeer 2 dagen in de week niks uit te geven. Let op aanbiedingen in de winkel en neem een boodschappenlijstje mee om te shoppen, Anders kom je thuis met spullen die je niet nodig hebt. Het is verstandig je eigen lunch mee te nemen, zodat je op straat niet de neiging krijgt om wat te kopen. 

Tip 4: Sparen

Jij denkt nu zeker hoe kan ik nou sparen als ik bijna geen geld over heb aan het einde van de maand. 

Nou goed nieuws, Iedereen kan sparen als je het jezelf maar aanleert. We begrijpen dat iedereen in een andere situatie zit dus natuurlijk zal het maandelijkse bedrag bij iedereen anders zijn. 
Probeer elke maand als jij je salaris ontvangt of een ander inkomen ontvangt 25 euro te sparen voor 12 maanden lang als je meer kan missen mag dat natuurlijk ook. 

Tip 5: Neem geen leningen:

Het is simpel, als je geen geld hebt zal het ook lastig worden om je lening af te betalen.

Een lening maakt je een dief van jouw eigen portemonnee omdat je uiteindelijk de lening toch weer moet terugbetalen. Vaak zal je zelfs meer moeten terug betalen voor je lening want je zult ook rente moeten betalen.


 Dit zijn de 5  tips die je kan gebruiken om beter om te gaan met geld.

Secure The Bag!!! 

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 5 =