Tips: tegen menstruatiepijn

Tips  tegen menstruatiepijn! Heb jij tijden je menstruatie ook last van hevige krampen? Dat kan want wist je dat ongeveer 40% van de vrouwen last heeft van PMS-klachten? 
Deze klachten kunnen tijdens de menstruatie maar ook daarvoor mild tot ernstig zijn. Veelvoorkomende symptomen zijn: vermoeidheid, stemmingswisselingen, buikpijn, rugpijn en gevoelige borsten. Gelukkig kunnen we deze klachten met wat middelen en tips verlichten. In deze blog zal ik wat tips met jullie delen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tip 1: warme douche of bad.

Een warme douche of een lekker bad kunnen fijn zijn als je last hebt van buikpijn. Veel vrouwen doen dit om op deze manier de menstruatieklachten te verminderen. Als je een bad hebt is het lekker om duizendblad,peterselie of rozemarijn in te doen. Het warme water verzacht de pijn. En het is een goede manier om je spieren te onstpannen.

Tip 2: vermijd cafeïne en blijf gehydrateerd.

Vermijd cafeïne, alcohol en nicotine. Dit zorgt er namelijk voor dat de krampen erger kunnen worden,
Drink in plaats daarvan zoveel mogelijk thee, warm water, kokoswater of ananassap. Warm water is meestal beter voor de krampen. Kokoswater zit vol met calcium en dat helpt ook goed tegen krampen. Tot slot bevat ananas enzym brom Elaine. Dit enzym helpt je lichaam eiwitten af te breken zonder dat hierbij gassen worden gevormd. Dat helpt dus ook tegen buikpijn!!!

Tip 3: gebruik een kruik!

Deze tip kennen we allemaal. Een oude, vertrouwde tip, maar eentje die wel werkt: een warme kruik! Vul een kruik met warm water en leg deze op je onderrug of buik. De warmte van de kruik zal zorgen voor verlichting van de pijn.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 1 =