Tips tegen Acne

Tips tegen Acne Last van acne? Lees hier verschillende tips die jou zouden kunnen helpen tegen acne!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Doe niet veel/te vaak make-up

Probeer zo min mogelijk make up te zetten. Veel make-up merken kunnen jeugdpuistjes veroorzaken. Dat je misschien je puisten wilt verbergen door make up dat kan maar doe het niet te vaak. Laat je huid regelmatig ademen. Want door make up laat je je gezicht niet rusten.

Niet aan de pukkels zitten

Hoe moeilijk het ook kunt zijn maar probeer je huid met rust te laten. Als je je gezicht steeds blijft aanraken verspreid je bacteriën. Als je een pukkel uitknijpt met je vingers kunnen er bacteriën in de huid terecht komen. Je kunt door deze bacteriën een ontsteking krijgen. Knijp puisten daarom altijd uit met 2 oorstokjes in plaats van met je vingers.

Kussensloop dagelijks vervangen

Als je niet dagelijks je kussensloop vervangt, kan dat zorgen voor extra dode huidcellen. Verander daarom dagelijks je kussensloop!

Voldoende water

Probeer zoveel mogelijk water te drinken. Je zou echt moeten proberen om elke dag voldoende water te drinken. Bij  jeugdpuistjes en acne zorgt water ervoor dat de huid gehydrateerd en zorgt het ervoor dat je niet teveel talg creëert.

Gezichtsreiniging

Puisten ontstaan door poriën die verstopt zijn geraakt. Het is daarom erg belangrijk om je gezicht goed schoon te houden. Dit kun je doen door ’s ochtends en ’s avonds je gezicht te reinigen. Zoek een paar gezichtsreinigings producten die bij jou huid passen, en begin gelijk om elke ochtend en avond je gezicht te reinigen.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + acht =