• Borstel je hoofdhuid in plaats van je punten

Zo komen er meer oliën vrij die je haar natuurlijk voeden en beschadig je het niet meer dan nodig. Zo krijgt je haar de kans om van binnenuit het haargroeiproces te versnellen. Gebruik hiervoor wel een zachte borstel.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Verzorgen, verzorgen, verzorgen

Te veel verschillende producten gebruiken is niet goed, maar te weinig nog minder. Regelmatig een verzorgende olie of een versterkend serum aanbrengen op je puntjes kan wonderen doen. Want gezond haar glanst meer, valt soepeler en gladder en lijkt daardoor langer dan pluizig haar.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Verwen jezelf met een hoofdmassage

Wanneer je hoofdhuid gezond is, is je haar dat ook. Zorg dus niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je hoofd. Masseer je hoofdhuid onder de douche, dat is goed voor je bloedsomloop en gunstig voor de haargroei. en natuurlijk niet te veel stressen, want stress is ook dodelijk voor de haargroei en een belangrijke factor bij haarverlies.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Was je haar niet elke keer dat je doucht

Shampoo is gemaakt om vuil en restanten van haarproducten uit je haar te wassen, maar wanneer je te vaak shampoo gebruikt kun je de natuurlijke oliën uit je haar wassen. En deze oliën heeft het hard nodig om er zacht en gezond uit te zien. Wanneer het echt nodig is om met shampoo te wassen kun je het beste alleen je hoofdhuid met shampoo inzepen, en de rest van je haar met rust laten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Borstel je haar alsof het goud is

Het vaak borstelen van je haar kan schade toebrengen, zeker wanneer het nat is. Begin met nat haar ook altijd van onderaf te borstelen. Dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haarverlies krijgt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Was je haar met koud water

Koud water op je hoofd is goed voor je haar. Koud water zet automatisch je haarschubben ‘dicht’, waardoor het haar er minder dof en pluizig uitziet.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Geen katoenen kussenslopen!

Satijn is liever voor je haar door het zachte oppervlak. Katoenen kussenslopen zorgen eerder voor wrijving waardoor je kans hebt dat je haren eerder afbreken. Ook zijn klitten vaak het gevolg van katoen. l

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + achttien =