Sporten, we willen het allemaal wel maar toch gebeurd het niet altijd…  Ik probeer meestal om 1 a 2x in de week naar de sportschool te gaan. Maar ik kan jullie vertellen dat, dat niet elke week gebeurd. Al hoewel ik het wel graag wil maar ik het dan uiteindelijk overweeg om iets anders te doen inplaats van sporten. Ik geloof dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft right girls? Elke keer wanneer ik merk dat mijn motivatie minder word, gebruik ik een paar tips die jullie verder in deze blog kunnen lezen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld iedere maandag en zaterdag gaat sporten. Hou dit dan zo lang mogelijk vast. Een techniek om jezelf te motiveren te gaan sporten is het opbouwen van een serie. Het is de kunst om de serie zo lang mogelijk te maken. Dus als je bijvoorbeeld 2 maanden elke week op maandag en zaterdag bent gaan sporten. Heb je het opgebouwd en ben je echt elke week gegaan. Als je deze dan doorbreekt moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Hoe langer de serie wordt hoe gemotiveerder je bent om het te doorbreken.
  • Maak het sporten zo leuk mogelijk. Zo raak je niet gedemotiveerd . Sporten hoeft niet saai en zwaar te zijn. Neem lekker je telefoon mee luister leuke muziek of kijk een serie tijdens het sporten. Zo vind je het sporten leuker en heb je meer motivatie om te sporten!
  • Sporten met een maatje, maakt het sporten ook wat leuker. Ik sport meestal samen met mijn vriendin. Het is veel leuker en je hebt gelijk iemand die je motiveert om te sporten. Ik ben een persoon die niet echt een goeie conditie heeft, dus hou het niet al te lang vol, maar mijn vriendin motiveert mij om toch nog even door te zetten wanneer ik geen zin meer heb.

Zie sporten als een investering in je eigen lichaam. Ga voor jezelf en maak je niet te druk om wat anderen vinden. Het is jouw lichaam en jij wilt gezond leven. Dus focus je op wat jij wilt bereiken and go for it girl!💪🏻

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 3 =