Diversiteit

In mijn ideale samenleving leven we niet naast elkaar maar met elkaar. Een plek waarin iedereen gelijk word behandeld. Ondanks dat iedereen een andere mening heeft en anders naar de wereld kijkt moet het lukken om in een samenleving te leven, de enige manier waarop dat kan lukken is het hebben van wederzijdse respect.

We zien het steeds vaker gebeuren voordat we een gesprek aangaan met een persoon hebben we al meteen een beeld , een vooroordeel. Voordat je het weet plaats je iemand al snel in een hokje. Daar begint het doordat we mensen al snel in hokjes plaatsen lukt het niet om als een samenleving daadwerkelijk samen te leven. Als mensen nou eens verder zouden kijken dan alleen naar wat het oog ziet, zouden verschillende kenmerken van een persoon opvallen en dan heb ik het niet over de huidskleur van iemand of over zijn/haar geloofsovertuiging. De gedachtegang en kwaliteiten van mensen zou dan iets zijn wat zou opvallen.

 Iedereen is verschillend en iedereen heeft een andere mening , dat is ook iets wat de wereld mooi maakt. Het zou namelijk heel erg vervelen als iedereen op elkaar leek en iedereen maar het zelfde roept. Doordat er zoveel diversiteit is leren we van elkaar bewust en onbewust. Je leert hoe iemand is opgevoed aan de hand van zijn/haar cultuur , je proeft verschillende gerechten en je leert elkaar te respecteren.

Het positieve van diversiteit zie je zodra je ervan houdt om van andere te leren en zodra je accepteert dat niet iedereen hetzelfde is. Verschillende culturen , geloven & meningen, diversiteit. Diversiteit en 1 samenleving.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 16 =