Examenstress, hoe ga je er mee om?

Examens.. wat een vervelend woord. Een woord waar ik direct stress van krijg. Het liefst stelt iedereen het uit tot het laatste moment, iets wat ik ook soms doe. Je raakt daardoor eigenlijk alleen maar meer gestrest, omdat je dan ineens weinig tijd over hebt om te leren. Een van de goude tip die ik jullie kan mee geven is om OP TIJD te beginnen met leren. Dit gaat er zeker het ene oor in en de andere weer uit. Maar believe me girlss dan heb je echt veel minder stres.

Sleep is the best meditation

Je slaap is belangrijker dan je denkt. Een mens moet minimaal 8uur per dag slapen om een goede focus te hebben. Je herkend het vast wel wanneer je een lange nacht hebt gehad en laat bent gaan slapen dat je de volgende dag dood op bent, en alleen maar denkt om terug je bed in te duiken. Je focust je dan helemaal niet meer op je examen. Dus probeer echt om op tijd te gaan slapen, zodat je voldoende focus hebt en uitgerust bent tijdens je examens.

De ochtenden gaan ook zo snel dat je misschien geen tijd hebt om even te ontbijten. Maar van een glaasje thee kan je rustig worden en ga je ontspannen je examen in.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 Wat ook helpt is:

  • Regelmatig jezelf uitrekken.
  • Een paar keer diep in en uit ademen en de spanning weg laten vallen.

Door jezelf regelmatig even te ontspannen in drukke tijden zorg je ervoor dat de spanning nooit te groot wordt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Deel je angst

Praat over je examenstress. Met vrienden, ouders of klasgenoten. als je het allemaal voor jezelf houdt word je alleen maar gekker. Dat maakt het vaak alleen maar erger. Je angsten uiten zorgt vaak voor een opgelucht gevoel. Je zult merken dat je echt niet de enige bent die stres heeft.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

  • Ontspan je

Zit bijvoorbeeld niet de hele tijd met je neus in de boeken of achter je laptop. Neem bijvoorbeeld om het uur tijd om te relaxen. Zie het als een beloning voor je concentratie. Zo laat je ook alles wat je hebt geleerd even bezinken en om je examen stress even los te laten.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − drie =