Voornemens voor 2019

Allereerst wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuw jaar wensen! Nieuw jaar, nieuwe kansen! En natuurlijk nieuwe, goede voornemens. Een nieuw jaar is altijd een goed moment om met een schone lei te beginnen. Goede voornemens dus. Een goed voornemen kan bijvoorbeeld zijn om succesvoller te worden met bloggen. Je hebt vast eerder voornemens gehad voor het nieuwe jaar maar behaalde je ook altijd je voornemens? In deze blog lees je alles over hoe je een succes kan maken van je voornemens.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Maak je doel concreet

Soms zijn goede voornemens veel te groot om echt uit te kunnen voeren. Wil je bijvoorbeeld minder hooi op je vork nemen om stress te voorkomen? Benoem dan wat ‘minder hooi op je vork nemen’ voor jou precies betekent. 

Vergelijk jezelf met jezelf

Vergelijk jezelf niet met een ander, want je gaat nooit die ander worden. Omring je met mensen met de gelijke doelen.”

Plan vooruit

Bedenk je voornemens niet op oudjaarsdag, maar stel je plan wat eerder vast. Zo ben je veel meer bewust van je plan!

Maak niet te veel doelen

Hoe meer doelen, hoe meer kans dat je ze niet gaat behalen. Het is gewoon niet mogelijk om je op zoveel doelen tegelijk te focussen. Kies wat je belangrijker vind. Kies 2 of 3 dingen uit waar jij de focus op wilt leggen.

Wees enthousiast

Als jij al niet blij wordt van jouw goede voornemens, hoe ga je ze dan ooit volhouden? Als je er op 1 januari al geen zin meer in hebt, ga je het niet halen. Bedenk je dan ook goed waarom je een bepaald voornemen hebt en kijk ook naar het resultaat. Waarom wil je meer sporten? Waarom wil je stoppen met roken? Of waarom wil je minder drinken? Word jij enthousiast van het idee om fit te zijn en goed in je vel te zitten? Dan heb je veel meer kans om deze doelen te halen!

Wacht niet tot morgen

Als mensen zich iets voornemen, wachten ze vaak op het perfecte moment. ’Morgen begin ik!’ of ’Ik begin na de feestdagen’. ‘Maar als je wacht wordt het echt niet gemakkelijker. Het perfecte moment bestaat niet. Je kunt net zo goed vandaag beginnen.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + twee =