Reageer jij soms iets te boos of agressief? En weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Lees dan vooral verder!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ieder mens heeft emoties en dat is normaal maar, soms weetje je zelf niet onder controle te houden. In deze blog zal ik wat tips geven, die jou kunnen helpen om jezelf wat meer onder controle  te houden wanneer je boos/agressief bent.

Een situatie waarbij agressiviteit voorkomt is nooit leuk. Niet voor de persoon die agressief gedrag vertoont en niet voor de persoon waartegen de agressie wordt gericht. Natuurlijk kan het soms zo ver komen dat je iemand wat wilt aan doen (aanraken). Maar denk dan in je hoofd zou ik willen dat iemand mij aan raakt of een familielid? Ik denk dat je antwoord hier op nee is. Probeer je zelf in te houden en laat het niet zo ver komen dat je begint met vechten. Agressie is nooit het goede antwoord. Als je zelf (te) vaak agressief bent, zullen mensen ook minder snel met je om willen gaan.

So girls…  Agressie daar willen wij allemaal vanaf toch? En dat snap ik helemaal! Agressief reageren in een bepaalde situatie kan ook veel kapot maken en onterecht zijn. Hieronder een paar tips die ik zelf ook gebruik, waardoor ik nu op bepaalde momenten veel rustiger reageer:

Tel tot 10…..

Dat klinkt heel kinderachtig, maar het werkt! Als de agressiviteit in je naar boven komt, wacht dan. Tel letterlijk tot tien. De afleiding daarvan helpt al iets rustiger te denken. Soms kan het nog beter werken gewoon even de ruimte uit te gaan.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Denk aan rust:

Klinkt misschien gek, maar denken aan rust kan je kalmeren. Juist op die moeilijke momenten van boosheid is het goed om even een moment je ogen dicht te doen en aan rust te denken. Dit is misschien een beetje lastig, maar desnoods denk je aan het woord “rust”.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Neem afstand:

Afstand nemen van de situatie waar je op dat moment in zit kan ook goed helpen. Misschien heb je net ruzie gehad met je vriend en word je er wanhopig van. Je weet niet meer wat je moet zeggen om jouw standpunt duidelijk te maken en het maakt je boos dat hij niet (genoeg) naar je luistert. Loop even weg en denk aan leuke dingen die je bijvoorbeeld nog gaat doen.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 11 =