Vakantie, wie droomt daar niet van. Vakantie is iets waar iedereen wel van ontspant. Waar we eigenlijk het hele jaar hard voor werken en naar uit kijken. Om gewoon even aan niks te denken. Niet aan school, niet aan werk, niet aan de hoeveelheid huiswerk of dat de wekker weer vroeg gaat de volgende ochtend. Dat is in mijn ogen pas echt vakantie. Maar om aan een ontspannen vakantie te komen moet je natuurlijk wel eerst sparen. Ik ga een paar tips met jullie delen die je erbij zouden kunnen helpen om wat meer te kunnen sparen voor je uit eindelijke vakantie.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

1. Als je weet welk bedrag je wanneer nodig hebt, bepaal je hoeveel je elke maand opzij moet leggen. Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld vakantiegeld en andere meevallers die je verwacht. Je moet ook rekening houden met uitgaves die extra zijn, bijvoorbeeld dat december een dure maand is en dus meer kwijt bent in vergelijking met de andere maanden.

2. Zet je inkomsten naast elkaar  (bijvoorbeeld loon en zorgtoeslag) en daarnaast je uitgaven per maand (boodschappen, internet of telefoonabonnement etc.). Aan de hand van deze lijst kun je kijken waarop je kunt besparen in je uitgaven, bijvoorbeeld een abonnement op een blad dat je eigenlijk niet zo vaak leest. Het geld wat je daarop bespaart, kan je op je spaarrekening zetten.

 3. Je kent het vast wel het kleingeld in je portemonnee wat je het snelste uitgeeft en waaraan je dat uitgeeft is vaak een raadsel je weet nooit aan wat je het hebt uitgegeven. Spaar daarom je kleingeld in een spaarpot en breng het na bijvoorbeeld 6 maanden naar de bank. Alle beetjes helpen en door het op een spaarrekening te zetten, ben je minder snel geneigd om het geld uit te geven dan wanneer het in je portemonnee zit.

Natuurlijk is het normaal als je niet elk jaar op vakantie kunt gaan. Vakantie kost nou eenmaal best veel geld.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − zeven =