Ik geloof dat wij een groot deel in ons leven in ander mans schoenen leven. We proberen mensen tevreden te houden, mensen ons laten ‘mogen’ maar zijn we daarbij onszelf vergeten? Wij vergeten onszelf op de eerste plaats te zetten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Durf jij je mening te uiten? Of luister je alleen naar een ander. Luisteren is goed, maar jouw eigen mening ook waarde geven is belangrijk! Waarom zou jou mening minder waard zijn dan die van een ander? Het is belangrijk dat iedereen zijn mening wil en durft te geven, dit hoort eenmaal bij jouzelf.

Durven je mening te geven heeft te maken met zelfvertrouwen. Hoe hoog jou zelfvertrouwen zit, ligt aan wat jij zelf hebt meegemaakt. Heb je veel fouten gemaakt waardoor je onzeker bent en niet meer zo sterk staat in je schoenen? Of heb je het juist heel goed gedaan tot nu toe waardoor je klaar bent voor de volgende uitdaging? Beide gevoelen zijn heel natuurlijk en normaal, maar alleen jij hebt in de hand hoe je daar mee om kan gaan. Als iemand jouw mening afkraakt of neerhaalt, kom jij meteen met een goed argument terug of val je stil en licht je jou mening niet toe?
Hier staan wat tips die jou zouden kunnen helpen om wat meer zelfvertrouwen te krijgen:

  • De beste manier om zelfvertrouwen te krijgen is door te genieten van wat er nu is en te werken aan de resultaten die je graag wilt
  • Schaam je je voor een fout die je hebt gemaakt? Probeer het los te laten. Schrijf het bijvoorbeeld van je af. Die dingen gebeuren en weer door.
  • Als je maar met één advies over zelfvertrouwen aan de slag gaat, doe dan dit: Gewoon doen! Wacht niet tot je genoeg zelfvertrouwen hebt voordat je gaat beginnen ,want misschien begin je dan nooit. Het doet er eigenlijk niet toe of je denkt dat je het kunt. Doe het eerst en zie dan verder.

Besef dat iedereen wel onzeker is over iets en bijna iedereen heeft last van gebrek aan zelfvertrouwen, jij bent zeker niet de enige!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 18 =