In deze post zal ik wat tips geven over hoe je wat beter op je voeding kunt letten en hoe gezond fruit nou eigenlijk is.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Wie aan fruit denkt, denkt er aan dat het gezond is. Fruit is ook erg gezond en erg lekker, maar hoe gezond is fruit en heeft fruit ook ongezonde eigenschappen? Als ik denk aan fruit denk ik er aan dat het gezond is en dat ik er zoveel van mag eten hoeveel ik wil. Wat eigenlijk niet zo slim is want in fruit zitten ook suikers wat niet goed zijn voor je lichaam. Fruit bevat vruchtensuikers. Deze suikers leveren calorieën, net als suiker uit de suikerpot. In een appel en sinaasappel zit gemiddeld 50-60 kcal, net zoveel als in een speculaasje. Een kiwi bevat maar 30 kcal. Wanneer je twee stuks fruit op een dag eet, krijg je hiermee gemiddeld rond de 100 kcal binnen. Dit is totaal nog altijd veel minder dan een broodje hamburger.

Ik heb me zelf zo vaak beloofd om wat gezonder te gaan eten/drinken, maar helaas is dat er nooit echt van gekomen. Wel was er een periode dat ik echt ging opletten op wat ik at. Ik zal hier een paar tips met jullie delen die ik handig vind en niet zo vies zijn om toch op te letten wat je eet/drinkt.

Een goed begin van de ochtend is een glas water met citroensap. Het werkt lever ontgiftend en stimuleert de spijsvertering jij hebt vast ook je eigen gewoontes in de ochtend zoals een kop thee of koffie. Als je nou in plaats van een kop koffie of thee een glas warm water drinkt op een lege maag is dat veel gezonder, misschien zal het niet even lekker smaken maar het is even wennen. Waarom het gezond is? Warm water verhoogt de lichaamstemperatuur, wat de stofwisseling verhoogt. Dit geeft het lichaam de mogelijkheid om gedurende de dag meer calorieën te verbranden.

Probeer ook iedere dag 200 gram groente te eten. Lust je sommige groente niet. Probeer ze nogmaals, maar dan in een nieuw gerecht, zodat je langzaam kunt wennen aan de smaak. Doe de groente bijvoorbeeld door de pastasaus. Wat ik ook deed was een boodschappenlijstje maken aangezien ik mijn eetpatroon moest aanpassen en niet meer wou eten wat de pot schafte. Met een boodschappenlijstje ga je gericht naar de producten die je had opgeschreven dus “gezonde” producten. Zo raak je ook niet in de verleiding om aanbiedingen te kopen die eigenlijk niet nodig hebt.

Wanneer je `s avonds lekker op de bank zit voor de tv, wil je zeker een snack en dat zijn zeker geen snoeptomaatjes of fruit. Ik heb de juiste tip voor je om in de avond zulke snacks over te slaan! Lekker gezonde nootjes. Noten bevatten veel gezonde vetten eiwitten en vezels. Daarnaast bevatten ze ook nog belangrijke vitamines en ijzer!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =